ERÄMAA KÄMMENELLÄ

Erä- ja luontokeskuksen alueeseen kuuluvat Mustan ja Valkeisen virkistyskalastusalue, Lasten kalapaikka, 3, 4 ja 7 km mittaiset luontopolut ja 12-järven melontareitti. Majoitusta tarjoavat Särkiselän leirintäalue ja Kolmikannan leirikeskus. Kaupunki vastaa alueen ylläpidosta ja Outokummun Virkistyskalastajat ry talkootyönä kalastuksesta ja kalastusalueen markkinoinnista.

KALASTUS

Mustan ja Valkeisen virkistyskalastusalueella on laavuja, keittokatos ja esteetön Lasten kalapaikka. Kalapaikalla on 300 m leveitä väyliä ja laitureita, laavu, kota ja Karhunpesä-paviljonki. Veneitä on vuokrattavana.
Lue lisää: Mustan ja Valkeisen kalastusalue. 

MELONTA

12-järven melontareitti on opastettu ja ylityspaikkoja on kunnostettu. Reitti sopii myös aloittelijoille ja leppoisasti sen kiertää 5-6 tunnissa. Matkan varrella on laavuja, Lasten kalapaikka ja luontopolkuja.
Lue lisää: Melontakaverit

Maastossa on runsaasti opasteita.
Maastossa on runsaasti opasteita.

PATIKOINTI

Särkiselän leirintäalueelta lähtee 7 km luontopolku, Mustan järven kierto on 3 km ja Valkeisen 4 km. Maasto on vaihtelevaa, korkeita harjuja, kangasmetsää ja kivikautisia asuinpaikkoja. Levähdyspaikkoja matkan varrella on useita.

Lasten kalapaikka kesällä 2019

Outokummun Virkistyskalastajat ry, Outokummun Luonnonystävät ry, Melontakaverit, Outokummun kaupunki ja matkailijayhdistys järjestivät ohjelmaa Lasten kalapaikalla.