ERÄMAA KÄMMENELLÄ

Erä- ja luontokeskuksen alueeseen kuuluvat Mustan ja Valkeisen virkistyskalastusalue, esteetön Lasten kalakeidas, 3, 4 ja 7 km mittaiset luontopolut ja 12-järven melontareitti. Alueella on useita laavupaikkoja, esteetön keittokatos ja mittava Lasten kalakeidas.

Lisää tietoa Erä- ja luontokeskuksesta: www.visitoutokumpu.fi/era- ja luontokeskus 

Ympäri vuoden majoitusta löytyy mökeistä, Kolmikannan leirikeskuksesta ja hotelleista sekä kesällä Särkiselän leirintäalueelta. Kaupunki vastaa alueen ylläpidosta ja Outokummun Virkistyskalastajat ry kalastuksesta ja kalastusalueen markkinoinnista. Lue lisää: www.mustavalkeinen.fi

KALASTUS

Mustan ja Valkeisen virkistyskalastusalueella on laavuja, keittokatos ja esteetön Lasten kalapaikka. Kalojen istutuksesta vastaa Mustan ja Valkeisen Virkistyskalastajat ry talkoilla. Veneitä on vuokrattavana.
Lue lisää: Mustan ja Valkeisen kalastusalue. 

SÄRKISELKÄ CAMPING

Luonnonkaunis ja retrohenkinen leirintäalue vain 5 km keskustasta. Alueella on 10 yksilöllisesti sisustettua leirintämökkiä, vaunu- ja telltapaikkoja, kaksi vuokrasaunaa ja Kaunisniemen kesäkahvila.  
Lue lisää: Särkiselkä Camping.

MELONTA

12-järven melontareitti on n. 14 km pitkä ja sopii myös aloittelijoille ja sen kiertää 5-6 tunnissa. Matkan varrella on laavuja ja Lasten kalapaikka. Kanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja vuokrataan Kaunisniemen kahvilasta.
Lue lisää: Kaunisniemen kahvila.

KAUNISNIEMEN KAHVILA

Kahvila sijaitsee niemellä uimarantojen välissä. Se on rakennettu kaivosmiesten vanhaan hihtomajaan ja taakse on rakennettu terassi. Kahvilasta saa Eräkeskuksen karttoja,  virvokkeita ja paikalisia herkkuja.
Lue lisää: Kaunisniemen kahvila.

Maastossa on runsaasti opasteita.
Maastossa on runsaasti opasteita.

PATIKOINTI

Särkiselän leirintäalueelta lähtee 7 km luontopolku, Mustan järven kierto on 3 km ja Valkeisen 4 km. Maasto on vaihtelevaa, korkeita harjuja, kangasmetsää ja kivikautisia asuinpaikkoja. Levähdyspaikkoja matkan varrella on useita.

SAUNAT

Leirintäalueella on sauna, jossa suihku ja takkatupa. Terassilta pääsee uimaan. Kaunisniemen kahvilan yhteydessä on tilava puulämmitteinen sauna, joka sopii myös pienille ryhmille.
Lue lisää: Kaunisniemen kahvila.

LASTEN KALAPAIKKA

Lasten kalapaikka palvelee kalastajia ja retkeilijöitä vauvasta vaariin. Kalapaikalla on n. 300 metriä leveitä kulkuväyliä ja laitureita. Sillan ja verkon välisellä alueella voivat 0-12-vuotiaat ja liikuntaesteiset henkilöt kalastaa maksutta. Mustan ja Valkeisen Virkityskalastajat ry tarjoaa tämän mahdollisuuden, Mustan ja Valkeisen virkistyskalastusalueella kalastukseen vaaditaan lupa.