ERÄMAA KÄMMENELLÄ

Erä- ja luontokeskuksen alueeseen kuuluvat Mustan ja Valkeisen virkistyskalastusalue, esteetön Lasten kalakeidas, 3, 4 ja 7 km mittaiset luontopolut ja 12-järven melontareitti. Alueella on useita laavupaikkoja, esteetön keittokatos ja mittava Lasten kalakeidas.

Erä- ja luontokeskuksen matkailuinfona toimii kesäisin Kaunisniemen kahvila, joka on myös Särkiselän leirintäalueen vastaanotto. Outokummun Matkailijayhdistys vastaa sekä kahvilan että leirintäalueen toiminnasta. Lue tästä lisää: www.sarkiselka.fi

Ympäri vuoden majoitusta löytyy mökeistä, majatalosta ja hotelleista. Kaupunki vastaa alueen ylläpidosta ja Outokummun Virkistyskalastajat ry kalastuksesta ja kalastusalueen markkinoinnista.

KALASTUS

Mustan ja Valkeisen virkistyskalastusalueella on laavuja, keittokatos ja esteetön Lasten kalapaikka. Kalojen istutuksesta vastaa Mustan ja Valkeisen Virkistyskalastajat ry talkoilla. Veneitä on vuokrattavana.
Lue lisää: Mustan ja Valkeisen kalastusalue. 

MELONTA

12-järven melontareitti on opastettu ja ylityspaikkoja on kunnostettu. Reitti sopii myös aloittelijoille ja leppoisasti sen kiertää 5-6 tunnissa. Matkan varrella on laavuja, Lasten kalapaikka ja luontopolkuja.
Lue lisää: Melontakaverit

Maastossa on runsaasti opasteita.
Maastossa on runsaasti opasteita.

PATIKOINTI

Särkiselän leirintäalueelta lähtee 7 km luontopolku, Mustan järven kierto on 3 km ja Valkeisen 4 km. Maasto on vaihtelevaa, korkeita harjuja, kangasmetsää ja kivikautisia asuinpaikkoja. Levähdyspaikkoja matkan varrella on useita.

LASTEN KALAPAIKKA

Lasten kalapaikka palvelee kalastajia ja retkeilijöitä vauvasta vaariin. Kalapaikalla on n. 300 metriä leveitä kulkuväyliä ja laitureita. Sillan ja verkon välisellä alueella voivat 0-12-vuotiaat ja liikuntaesteiset henkilöt kalastaa maksutta. Mustan ja Valkeisen Virkityskalastajat ry tarjoaa tämän mahdollisuuden, Mustan ja Valkeisen virkistyskalastusalueella kalastukseen vaaditaan lupa. 

Lasten kalapaikalla tapahtuu

Lasten kalapaikalla virkistyvät vauvat ja vaarit. Koronan vuoksi tapahtumia on järjestetty tavallista vähemmän. Kuvat ovat vuoden 2019 Lasten onkikisasta.