Marja Tiittanen, hankevastaavamme

29.12.2021

Olen Marja Tiittanen (os. Kettunen), vastuullisen matkailun kehittäjä ja projektisuunnittelija. Kesinä 2019-2021 toimin myös Särkiselän leirintäalueella vastaavana hoitajana. On ollut hieno porukka tekemässä ja vielä kesä 2022 jatketaan.

Särkiselkä on minulle tuttu paikka, koska toimin siellä yrittäjänä vv. 1994-2005. Olin aktiivinen Erä- ja luontokeskuksen kehittämisessä ja johdin mm. Lasten kalapaikka -hanketta vv. 2001-2004. Järjestin erilaisia retkiä ja tyhy-päiviä.

Olen kulttuurimatkailija ja ihastuin heti Vanhaan kaivokseen ja Outokummun vilkkaaseen kulttuurielämään. Harmittaa, että en koronan vuoksi pääse nyt toiseen lempikaupunkiini Berliiniin.

Olen suorittanut Itä-Suomen yliopiston Tourism Marketing and Management -kansainvälisen maisteriohjelman opinnot. Gradu aiheesta "paikallisten ihmisten osallistuminen matkailun kehittämiseen" valmistuu keväällä 2022. Aiemmin olen opiskellut viestintää Laajasalon kansanopistossa, liiketalouden tradenomin tutkinnon ja yliopistolla kulttuurintutkimusta, matkailua ja markkinointia. Minulla on myös Sosiaalipedagogisen säätiön ryhmänohjaajan koulutus.

Tähän ikään on ehtinyt monenlaista. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä toimin mm. järjestö- ja tiedotussihteerinä. Yrittäjävuosien jälkeen toimin mm. sosiaalisen ja yhteiskunnallisen yritystoiminnan kehittäjänä Joensuun kaupungin hankkeissa ja johdin hyvin tuloksin maakunnan suurinta työllisyyshanketta. Veri veti kuitenkin takaisin matkailun pariin ja Outokumpuun.

Olen ollut Pohjois-Karjalan Matkailu ry:n puheenjohtaja vuodesta 2015, järjestämme maakuntamatkoja ja edistämme matkailuyhdistysten toimintaa. Matkailuyhdistysten toiminta on kaikille avointa, osallistavaa ja asiantuntijoita arvostavaa. Siksi se on niin innostavaa ja tuottaa myös tuloksia.

Mitäs vielä minusta... olen kotoisin Mulon kylästä Pyhäselästä ja asun nyt siellä mieheni ja kolmen kissan kanssa. Outokummussakin on aina kotoinen olo ja siskokin täällä asuu ja siksi se onkin toinen kotikaupunkini. Tervetuloa kaikki mukaan matkalle!

Kollaasin kuvat ovat Berliinistä, Särkiselältä ja Lasten kalapaikalta. Rakkaita paikkoja kaikki.