Marja Tiittanen

30.01.2024

Olen Marja Tiittanen (os. Kettunen), vastuullisen matkailun kehittäjä ja projektipäällikkö. Kesinä 2020-2022 toimin Särkiselän leirintäalueella vastaavana hoitajana. Oli ollut hieno porukka tekemässä.

Särkiselkä on minulle tuttu paikka, koska toimin siellä yrittäjänä vv. 1994-2005. Olin aktiivinen Erä- ja luontokeskuksen kehittämisessä ja johdin mm. Lasten kalapaikka -hanketta vv. 2001-2004. Järjestin myös erilaisia retkiä ja tyhy-päiviä.

Olen kulttuurimatkailija ja ihastuin heti Vanhaan kaivokseen ja Outokummun vilkkaaseen kulttuurielämään. 

Olen suorittanut Itä-Suomen yliopiston Tourism Marketing and Management -kansainvälisen maisteriohjelman opinnot. Gradu aiheesta "paikallisten ihmisten osallistuminen matkailun kehittämiseen" on tekeillä. Aiemmin olen opiskellut viestintää Laajasalon kansanopistossa, liiketalouden tradenomin tutkinnon ja yliopistolla kulttuurintutkimusta, matkailua ja markkinointia. Minulla on myös Sosiaalipedagogisen säätiön ryhmänohjaajan koulutus.

Tähän ikään on ehtinyt monenlaista. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä toimin mm. järjestö- ja tiedotussihteerinä. Yrittäjävuosien jälkeen toimin mm. sosiaalisen ja yhteiskunnallisen yritystoiminnan kehittäjänä Joensuun kaupungin hankkeissa ja johdin hyvin tuloksin maakunnan suurinta työllisyyshanketta. Veri veti kuitenkin takaisin matkailun pariin ja Outokumpuun.

Olen ollut Pohjois-Karjalan Matkailu ry:n puheenjohtaja vuodesta 2015 ja sihteeri vuodesta 2022, järjestämme maakuntamatkoja ja edistämme matkailuyhdistysten toimintaa. Olen toiminut yhdistyksen hankkeissa projektipäällikkönä.

Matkailuyhdistysten toiminta on kaikille avointa, osallistavaa ja asiantuntijoita arvostavaa. Siksi se on niin innostavaa ja tuottaa myös tuloksia. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Mitäs vielä minusta... olen kotoisin Mulon kylästä Pyhäselästä ja asun nyt siellä mieheni ja kahden kissan kanssa. Outokummussakin on aina kotoinen olo ja siskokin täällä asuu.

Kollaasin kuvat ovat Berliinistä, Särkiselältä ja Lasten kalapaikalta. Rakkaita paikkoja kaikki.