Yhdessä eteenpäin!

Viimeisin matkailuilta järjestettiin 3.2.2020 ja se oli osa kaupungin osallisuusviikkoa. Tilaisuudessa alusti projektipäällikkö Mari Karjalainen Matkalla kädentaitojen elämykseen -hankkeesta. Mari kertoi mm. kansainväliseen suosioon singahtaneesta Heavy Metal Knitting -tapahtumasta.
https://heavymetalknitting.com/

Kuulimme myös, mitä vastuullinen matkailu on ja ideoimme uusia tapahtumia. Esille tuli mm. Höyryjunalla Outokumpuun -retki, virkkausta Kaivoksella, Luolamies-kisaa ja Luolakaraoke. Outokummussa on luovaa väkeä.

Illassa alustivat Kolin keitaan yrittäjä Joona Sarasalmi ja Kolin Matkailuyhdistyksen toiminnanjohtaja Veli Lyytikäinen. Kolilla matkailu kasvaa, luonto kiinnostaa ja yhteistyö toimii.

Keskustelussa tuli esille, että Eräkeskuksen huollon tulisi olla jatkuvaa ja markkinointiin panostaa. Alue tarvitsisi uuden käyttö- ja hoitosuunnitelman ja Särkiselän leirintäaluetta tulisi kunnostaa.

Palautteen mukaan Joulunavaus-tapahtuma onnistui ja tunnelma oli hyvä. Esille tuli paljon uusia ideoita, tapahtumaa voisi laajentua Kummunkadulle ja Vanhalle kaivokselle.

Ehdittiin ideoida hyvinvointiin ja melontaan liittyviä tapahtumia Erä- ja luontokeskuksen alueelle. Pohdittiin myös, miten ortodoksisuus ja karjalaisuus voisi näkyä tapahtumissa ja matkailussa.